Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Як Паралелити 4оиа саби та 4 ома топи трьохполосні
Як Паралелити 4оиа саби та 4 ома топи трьохполосні
Добрий день колеги, підкажіть як паралелити саби 4 ом 18 дюймів і топи 4 ома 15 дюймів ?

Якщо тупо запаралелити,то потрібен підсилювач,який може працювати на 2 Ом.,з відповідною потужністю,але то танці з бубном.Якщо підключити правильно,то має бути по підсилювачу :один на топи і один на саби окремо з відповідними параметрами,а між ними підключається кроссовер (дешевший варіант) або контроллер акустичних систем (дорожчий варіант з ідеальнішою корекцією звуку). Можете почитати ще тут,правда там топи і саби по 8 Ом,але великої різниці немає,головне правильно підібрані підсилювачі::  https://www.minus.lviv.ua/forum/thread/10563/?page=1 

Пан Микола добре написав, краще розкиньте окремо на два підсилювачі і ще й процесор між ними і будете мати щастя)))

Andrew Timochko,схоже ми образили топікастера,питання задав і пропав.Хлоп має стіко кольонок,а ми нарадили усіляких дурниць,ще й купувати якісь процесори-шмесори.От якби встромити якийсь магічний шнурок з кольонки до кольонки і все звучало як на президентському концерті,от то було б діло.

Пане Микола я дуже рідко зустрічаю однодумців) дійсно наші музиканти хочуть мати хороший звук при мінімальних вкладеннях.
Да нічим ви ні кого не образили!)) Просто понаписували про вищу матиматику, якщо людина не до кінця розуміє чи можна паралелити, а ви про зняття АЧХ, та налаштування проца! А тепер по справ. 1. Який саби( потужність, оформлення кабінету, давка....) Так само і за топ. 2. Який підсилювач, ( його параметри..) 3. Як будуть всі дані, то можливо буде розглянути як варіант пасивного трьох-смугового фільтра. 4. І повірте при правильному підході (для людей які далекі від роботи з процоп) це є досить не поганий варіант, звісно процу поступиться но чесно кажучи якщо толковий майстр це зробить то буде нормальненько.

Олександр Соколюк,а ше усілки з кросоверами можна теж забадяжити,альтернативних варіантів може бути кіко влізе,але то всьо чисто український менталітет,шоб не як у всьому світі,шоб дешево і сердито)). Впринципі кожному своє,ніякої вищої математики у використанні кросовера я не бачу.Але я про інше,на скільки вдячний топікастер,ні тобі здрасті,ні тобі допобачення,хоч би муркнув для прилічія.

Дійсно тут ніякої вищої математики немає, в просторах інтернету купа інформації, зараз ви скажете що не кожен знає як її шукати!!! Так шукати мінусовки стає і знань і сил, а знайти інформацію як налаштувати кросовер чи проц не стає? Чого одні музиканти вкладають купу коштів і сил в обладнання, а деякі не хочуть потратити сили на елементарне? Тут просто виходить таке що той дурний бо він вкладає в то купа всього, а я буду мудрим і буду співати під чужі мінуса та щей на апараті який навіть не годиться для шкільної лінійки!!

Шановний kokamn.Ви будь ласка напишіть хоч би характеристики:саба і топа.Якщо Вам відомо тільки опір,потужність і Дюйми,то1.Якщо ваші саби мають паралельні два входи під Спікони,то в розрив Плюсового проводу,який йтиме на Топ поставте конденсатор типу МБМ на 150-.....350мікрофарад.Так Ви трошки знехтуєте опором топа.але:1.Конденсатор розверне фазу.2.Трошки впаде потужність топа.PS:це не є ідеальний варіант.Конденсатор треба підібрати під саб і топ.

Я ж кажу-чим подешевше наше всьо)).Мені це нагадує "геніїв модернізації"- китайців.Дай їм нормальний фірмовий девайс,то вони тобі так "модернізують",позамінюють деталі і блоки,що...Мораль цієї байки така:хочеш пригод на цікаве місце,займайся "кулібінськими" пошуками і йди ніби-то дешевим,але утопічним шляхом.Хочеш спокійно працювати,зроби,як працює увесь цивілізований світ і заплати на кілька гривен більше,так,так,всього навсього на кілька гривен.Тут вже кожен обирає своє рідне,до чого душа лежить ближче.

PS: топікастеру бажаю навчитись приймати участь в свому ж топіку та реагувати хоча б простеньким-ДЯКУЮ,коли колеги намагаються допомогти,в правилах вихованності вищої математики не потрібно,чи не так,пане чи пані під таємничим ніком kokamn?! Всім добра,здоров'я та достатку. 

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти