Головна сторінка » Список форумів » питання пов`язанні з міді апаратами » Міді-адаптор до PSR-540, 630 і т.п.
Міді-адаптор до PSR-540, 630 і т.п.
 Є зайве обладнання, що дозволяє ч-з міді-входи(виходи) з'єднати Ямаху- 540, 630 та інші, що мають функцію General-midi, з Вашим компом і використовувати їх, як єдиний організм.
А там і не треба ніякого обладнання. З`єднуємо вихід "TO HOST" Ямахи з входом COM1, або COM2 компа кабелем, ставимо дрова, які є на дискетці, що є в комплекті з Ямахою - і от Вам все обладнання. 

Кабель нескладно спаяти самому. Кому цікаво - пишіть. Схема кабеля та драйвер у мене є.
Цікава  штука, як це все робиться? Мені колись пропонували кабель для сполучення ямахи з ноутбуком за 300 грн. ще до кризи! В результаті що можна з цього мати?  Мені говорили, що мідяшки з компа ямаха грає своїми звуками, не треба дискет, що вилітають постійно! Якщо можеш, напиши про цю штуку!!! Ще питання ? Чи можна замість флопіка вставити дисковод на флеш-носіях ?    
Колись було загорівся і я такою ідеєю. Десь чи то у Віниці, чи то у Житомирі пропонували паралельно флопі-дисководу ставити флеш-карту. Коштувало то всьо задоволення приблизно 100 баксів. Як покопатися в Інтернеті, то можна знайти таку інформацію. А потім перейшов на диски, а згодом і взагалі став з компом працювати і заглохла у мене та ідея. 

Зараз я свою PSR-540 з`єднав з компом  так, як написав вище. Поставив "vanBasco's Karaoke Player" а звук з нього виводжу через СОМ порт на Ямаху. Все ж краще мідяхи грають, ніж через звуковуху.  І завжди можна вимкнути непотрібний трек, наприклад мелодію в караоке файлах.

Крім того, є можливість наприклад в Сонарі, чи в Кубейсі використовувати Ямаху, як МІДІ клаву. Для цього  досить тільки на вхід потрібного вам міді каналу назначити драйвер від Ямахи.

В кого є бажання - пишіть мені в АСЮ 214852850. Я перекину схему пайки кабеля і драйвер для Ямахи. 
В мене Ямаха DGX-305 з вбудованим читачем флеш карт (замість дискет). Ніби кльово, але одне АЛЕ: роз'єм на карти SmartMedia, дуже застарілий формат, використовувався крім ямах ще в деяких фотоапаратах Олімпус (перед XD), пів-року шукав - ледь знайшов одну картку. Отже якщо зберетесь купляти - майте на увазі. А якщо хтось має такі карти - зголошуйтесь, купив би ще про запас.
У мене YAMAHA PSR 1500. Там є два види носіїв MIDI інформації. SmartMedia карта (якою користуюся рідко), і звичайний USB нонектор. Звичайну флешку на 512 Мв запаковую мідяшками і проблем нема. 
Буду дуже вдячний вам LABUCH Андрюха якщо  ви відправите схему и драйвер мені на емейл vik-vikpol@mail.ru.  Зарані Дякую !!! P.s.  аськи не маю, тому выбачте.




У мене PSR-2000. Скажіть будь ласка. я можу  зєднати її з ноубуком через міді , щоб користуватися файлами звідти, а не вставляти дискети.
Хлопці, вмонтовуйте жорсткі диски в клавіші і все! В мене читає 8 Gb psr-9000
Буду дуже вдячний вам LABUCH Андрюха якщо  ви відправите схему и драйвер мені на e-mail pleomaxmax@mail.ru. 
Наперед вдячний.
Моя аська в профілі про мене.

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти