Головна сторінка » Список форумів » Проблеми пов'язані з клавішами та різноманітною музичною технікою » Yamaha E403. Не строїть на 1\4 тона.
Yamaha E403. Не строїть на 1\4 тона.

Доброго дня. Власне така ситуація  - Yamaha E403, завишена на 1\4 тона ВСЯ клавіатура. Налаштуваня транспозиції - по нулях ( та й транспозиція 1\2 тона ). Думка така - можливо збилося положеня регулятора зміни висоти тону. Може хтось має (або тикне пальце в неті) фото цього блока. В старих ямахах стоїть резистор і підпружинена ручка. В новіших ще не бачив. Даний інструмент ще не розбирав. Хочу наперед окреслити поле діяльності.

Дякую наперед за інфу.

Ви пробували відновити заводські налаштування? якщо не поможе то скоріш за все проблема з "піч бендом"

PS: Вибачте що кацапською, просто скопіював з інтернету: 

"Чтобы очистить данные резервного копирования во внутренней флэш-памяти (настройка панели пользователя, регистрационная память, песни пользователя, файл стиля 156), отключите питание, нажав переключатель [STANDBY/ON], удерживая нажатой крайнюю правую клавишу на клавиатуре. Данные резервной копии будут удалены, и восстановлены значения по умолчанию."

Пробував. Не помогло.

А сам стрій в налаштуваннях Ви не змінювали, бо є ще такі приколи.

Тут розмова йде про Yamaha PSR e443 але я сумніваюся що вона так сильно відрізняється від Вашого девайсу

https://www.youtube.com/watch?v=Y5Q6EUZriQI&feature=emb_logo

Ви написали "Вся клавіатура", тобто акомпонемент (стилі) в тому числі? Якщо так, то Pitch Band тут ні причому. Пробуйте знайти в меню схоже до цих слів: MASTER TUNE (TUNE, TUNING), SCALE TUNE. В глобальних налаштуваннях (не для правої руки і не в Mixer).

По замовчуванні Master tune = 440.0 Hz,

Scale Tune = Equal

Якщо є Master tune, але не помагає параметр по замовчуванні, тоді підлаштуйте його на слух + або -

На більшості апаратів, навіть на примітивних, таке налаштування є. Конкретно в PSR e443 не знаю.

Доброго дня. Дякую за надану інформацію. Обовязково перевірю ці налаштування. По результатах відпишуся. Просто зараз інструменту у мене немає. Буде вже завтра.

І так  - результат.

Дійсно, в апараті налаштуванн "Tuning" було загнане в значеня "30". Виставив на "0" і все ОК. Одне не можу зрозуміти, чому при скиданні до заводських налаштувань не скидалося це значеня. Сьогодні пробував робити скидання - скидається. Чому перший раз не пройшло - загадка.

Всім ще раз дяку за поради. Тримаймося купи і все подолаємо. ("самальоти лєтят, будим фсех бомбить").

 

Якщо Ви зробили все згідно процедури, то після натискання клавіші «С6» на дисплеї мало писати BackUp а по завершенню з’явитися тембр GrandPno якщо цього не було, значить відновлення не відбулося... Інших варіантів не знаю, хіба «глюк» 

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти