Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Піст і халтури
Піст і халтури

Всім мої вітання. Хочу підняти тему, якщо до мене не було раніше, тему розваг у піст. Зараз під 8-ме березня маю халтури, дискотеки і маю тих, хто під оголошеннями пише "А піст ....." Ну а що ж тоді робити коли, певно для більшості, музика не просто "вбити час", не просто хоббі, а ще і як в будь-якої людини, - робота. То що ж, коли піст, то на роботу не виходити? Але ж тоді не платять, а їсти і одягатись ..... так само потрібно. Хто якої думки про те, в кого яка ситуація по регіонах, по місцинах ........

Олександр, піст це поняття утримання від чогось! У першу чергу від спокус! У кожного вони різні (спокуси), хтось перестає вживати алкоголь, хтось танцювати, хтось навіть солодке їсти (бо для нього це нереальна спокуса - їсти солодке, яке наносить шкоди його організму). Тобто питання утримання і відмова від чогось - це питання суб'єктивного характеру  яке притаманне совісті і силі волі, кожного окремого суб'єкта.

Не доволяє совість відвіати дискотеку - прошу - не ходіть, це ваша позиція, і не портібно нікому її навязувати, а інші не мають права на неї зазіхати (на позицію)! 

А ви Олександр, надаєте послуги. А надання послуг це робота,  за гонорар якої Ви утримуєте сімю! І Ніхто! Повторюсь, НІХТО, не вправі Вам потикати тим, що ви чесною працею (даруючи радість та емоції людям) заробляєте на хліб насущний! Якщо буде Батюшка, Отець, щось говорити - то відповідь проста, нехай візьме до себе на утримання (на період посту 40 днів) Вашу сімю ( Ви, дружина, діти, пес, кіт, кредити тощо...) Я думаю вичерпно відповів...

 То що ж, коли піст, то на роботу не виходити?

Це питання релігії і сумління.

Дискутувати можна, обмінюватись думками теж.

Я переконаний, що добре діло можна завжди робити, а щось зле, воно однаково зле завжди

Рішення приймати мусите самі.

 

Цілком підтримую пана Богдана. Сьогодні піст, як явище вже не сприймається так радикально як нашими дідами і батьками рамками "не їж не пий не танцюй не веселись! Гріх!" Такі "гріхи" ми всі з вами робимо з вами круглий рік і не помічаємо того більше того вважаємо це нормальним. І тут для кожного своє. Комусь випивка, їжа матюки і тп. З музикою точно те саме. Як на мене питання стоїть не в тому коли і що ти з’їси чи коли що слухаєш. Питання у тому яка тобі з того буде користь? А піст якраз і слугує нагадуванням що для всього є норма. Я скоріше про те що піст то не лише є фізичне обмеження чогось а скоріше духовне випробування. Краще з’їсти той останній шматочок ковбаси в холодильнику ніж ходити голодним сердитим і клясти всіх і все. Бо гріх! Якщо музика дає тобі задоволення робить тебе добріше і краще то будь-ласка.... Те що ми розіб'ємо лоба в страсний тиждень а у пасхальну ніч там же під церквою об матюкаємо сусіда (бо і так стояти тісно а він скотина така ще й на ногу наступив) Аж ніяк не гарантує нам спасіння.

І ще одне може відкрию комусь таємницю але по церквах теж співають навіть у піст.

Цікаву тему почали!)) В біблії чітко написано БОГУ БОГОВЕ, КЕСАРУ КЕСАРИВЕ! Так що богове, ащо кесероае!?? Так богу це те що в церковному уставі, та її канонах! Де чітко написано що таке піст, як його виконувати! А кесерові це гроші! Я знаю багатьох людей які ввірували в бога і змінили повність спосіб дитя (роботу, круг спілкування...) І я згадую один випадок, коли ми грали день народження на самий святий вечір (це було 18-20 років тому) за вечір в нас майже вся апаратура вийшла з ладу! це саб + пару підсилювачів! За 25 років мої музкарєри ні разу нічогоподібного не було!! На цей день між Божим і Кесеровим, я вибрав Боже! В піст заказів не беру!

то звони мені я візьму.

Слав, я то не йду, а Ярик йде! І ти ж це чудово сам знаєш!)))

Запитав про те одного, для мене вельми авторитетного священника, що це робота...... На що він відповів: Намагайся не грати в перший і останній тиждень, а зрештою як ти і кажеш - робота.

Далі по спілкуванню вийшло, що роботу слід робити але з розумінням того, що грішиш, що то не є добре, з самоосудженням в душі з, по можливості, утриманням себе в надмірних емоціях бо все ж таки для православної людини - піст є піст.

Загалом позиція зрозуміла, що при можливості все ж таки слід уникати замовлень.

Дякую дописувачам за відповіді.

Саш тут перш за все в собі потрібно визначитись! Чи я віруюча людина, чи так собі. І авторитетний священик це той що каже те що ми хочем чути, чи то що в церковному уставі (канони церкви)! В уставі чітко написано виконувати піст, поблажки мають вагітні, вашко хворі і немічні!!! Розповім тобі одну ситуацію (по уставу церкви, жінка не має право краситись... ) одна вірянка каже: а нам Батюшка дозволяє, ти ж не для когось, а для свого чоловіка!! То запитав її: а де зараз твій чоловік? його зараз немає, кружка одні чужі чоловіки, до для кого ти накрасилась!!! Так що кожен сам собі робить вибір, основне що б він нікому не заважав, і вашому вибору теж !!!
Доброго вечора панове! Вчора звоню знайомому, тай чую, що грає музика. Кажу: Ваня, зараз піст, а ти слухаєш музику, якось зле таке робити кажуть. А він відповідає: Колись одному молдовану також задали таке питання на що він відпові: А я её слушаю а не кушаю!!!!! От я і теж її слухаю, а не кушаю.

Тема закрита, Ви не можете залишати тут повідомлення.