Зміни та доповнення у правилах порталу. - minus.lviv.ua — Українські мінусовки
Допомогти порталу
Архів конкурсів
Конкурс вокалістів

Результати

Учасників: 58
Shure SM58SE
Міkpoфoh RODE BROADCASTER
Кoндeнcaтopний mіkpoфoн FZONE BM-800 KIT
YAMAHA P-125 (WH)
CORT CR300 (Aged Vintage Burst)
Елekтpoгітapa CORT CR100
Цифpoвe піaнінo YAMAHA ARIUS YDP-145
Стyдійhий kohдehcaтophий mіkpoфoh RODE NT1 KIT
SHURE SM7B

Зміни та доповнення у правилах порталу.

Шановні друзі, колеги, користувачі порталу "Українські мінусовки"! Щоб зробити портал зручнішим для Вас, ми прийняли рішення у каталог мінусів порталу додати ще одну рубрику - "пісні етнічних та прикордонних зон України" або "пісні народів світу" - із назвою рубрики, поки іде верстка визначаємося. Можете запропонувати свою ідею назви цієї рубрики.


Не забуваємо, що уся Україна це держава з етнічно-фольклорним нахилом прикордонного виховання і вливання етнічної фольк-культури у жителів багатьох прикордонних областей. Закарпатська, Львівська, Волинська, Чернівецька - перелічувати можна ще довго. І ці мешканці мають право на їхні фрейлики, чардаші і все що до цього прив'язано! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Зараз привідкрию трішки завісу, - на даний момент верстається нова версія "двигуна" і дизайну інтерфейсу порталу, і у цій версії як раз і буде даний розділ, правила та статут, теж будуть змінені. Пріоритет буде, як і був зрештою, відданий і спрямований на український контент. Це я обіцяю особисто! Стосовно розвитку порталу на майбутнє, ми довго радилися новою командою порталу, і дійшли до висновку що краще дозволити заливати такий (прикордонно-етнічний) контент на портал, за для економії часу користувача, щоб останній не блукав просторами інтернету, зайвий раз гаявши свій час за потрібною інформацією, а тут собі, у рідній хаті скажімо, міг би її здобути. І рейтингування буде набагато вище за завантаження української мінусовки ніж за іншомовну - що буде спонукати користувачів заливати українське. Зміни завжди сприймаються упереджено, ми до цього були готові, а у кінцевому результаті усе одно виграє користувач порталу! А поки - щоб не видаляти того контенту який "заливають" на сайт (бо знадобиться для оновленої версії каталогу), ми частково внесли зміни до діючих старих правил порталу.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Із змінами та доповненнями порталу можна ознайомитися тут http://minus.lviv.ua/rules/
Додати в Twitter

Коментарі:

Я би віддав перевагу сайту з чисто українськими мінусовками.Але якщо вже дозволяти все(бодай як альтернативне)тоді потрібно дозволити і російське.Не забуваймо,що в Україні проживає десятки мільйонів російськомовного населення.І кордони з росією теж присутні.Не всі російяни та російськомовне населення сепаратисти.Зміниться влада,закінчиться війна і погляди людей зміняться,тому що ще не ясно хто затіяв цю війну,тому що ще ніхто не сидить і не несе кару за це.Але правда переможе,а людям потрібно буде жити далі.Якщо це не "блатняк"(в народі чомусь "шансон")і в текстах нема чогось того,що ображає,або закликає чи спонукає до незаконних дій,а є лише любов,щирі побажання,краса,жарти,тоді не має різниці на якій мові все це оспівується.Знаю,що багатьом не сподобається моя думка,але сподіваюсь на порозуміння а порталу удачі та процвітання.


Ну якщо сюди російське втюгукати то для чого тоді взагалі робити якісь зміни. Змініть лише статут сайту де б дозволялось таке і все. РОСІЙСЬКОМУ НІ НІ НІ.


Бачу, нова команда порталу керується суто меркантильними інтересами. Пропав "Мінус Львів"...


А я погоджуюсь з Юрієм,якщо дозволяти, то дозволяти все, а не ділити на хороших і поганих. А якщо український сайт, то хай він і надалі залишається суто українським.


Ну, взагалі то нова команда просто хоче оптимізувати і доробити забуте старе, датоване ще 2011 роком... http://www.minus.lviv.ua/news/51/


1.) Мінуса лише українські; (в нас багато різних народів але мова державна одна - українська);
2.) Ніяких альтернативних (альтернатива - заміна)коли є лише українські мінуса альтернатива вже ніяк не вяжеться));
3.) Виправте великий розділ по Куплю/Продам;
4.) Зміність функціонал коментування (можливість видалити та редагувати власний коментар);
5.) На форумі +1 розділ "Українські тексти російськомовних та іншомовних пісень";
P.S - Більше нічого змінювати не потрібно. Сайт буде просто шикарний;


Олександр Тимошук, респект, підтримую повністю. Інакше - завалять Сайт кацапським тюремно-блатним лайном.


Богдан Іванишин: Я проти такого нововведення, на мою думку сайт має залишатись суто українським і ніяким інакше. СЛАВА УКРАЇНІ !!!


Тоді нафіг повидаляйте всі ті польки, вальси фокстроти інструментальні заставки чардаші і все подібне. То ж або все , або нічого, бо так консенсусу ніколи не дійдемо.
Може ліниві ноутбчуники таки привчаться самі лабати)


п.Богдан ви самі краще знаєте як зробити сайт.Демократичні методи мабуть тут зайві.Думаю якщо привернути увагу аранжувальників,які ч-з різні "мудрі" коменти не мають бажання заливати свою композиції,то сайт і надалі буде розвиватися.Я також проти російського контенту на сайті.А на рахунок аранжувань в буковинському,закарпатському напрямках тільки "за".


Роман здійснив мрію і створив сайт українських мінусовок. Друзі та спільнота підтримала в цьому. Це було до війни. Тому наше відношення до росіян не впливає. Це було спільне бажання музикантів. Такий сайт був в новинку, бо на той час було хіба бродіння по форумах. Люди з дискетами ходили. Це зараз у вас є ВК, однокласники, фейсбук і купа подібних сайтів з мінусовками. А раніше мало хто знав. На ютуб відео було складно залити. Якщо захотіли музиканти українське - значить українське. Інші іноземні пісні зустрічаються. Не помічав динаміки збільшення. Але якщо є українські слова, тоді ніби можна.
----------------------------------------------------------

Щодо правил порталу
Чи можна притримуватись якось одного стандарту написання заголовку?

Запустив програму по сортуванням музики та пошуку дублікатів, прогнав по сайті. Дублікати по спектограмі ще не шукав, але по заголовкам (артистам) можна вже багато чого сказати.

"Dj 4@D Oleg", "The Вйо", "Pianoбой"... "Sf-Maestro)))"
[гібридні назви (скоро хештегами будуть називатись). Смайлики в назві автора...]

"Весільні музики","Cестри Служебниці", "9 травня"...
[це гурт чи просто весільні музики? Невідомий автор]
Можливо бракує сайту тегів, щоб люди могли шукати по тегам? Подумайте над цим (Школа, Коляда, Новий рік...)

"Зеновій Гучок" і "Зіновій Гучок"
[прості помилки]

John Williams і Джон Вільямс, "Alyosha"/"Альоша", "Giga"/"Степан Гіга"
[Николай Басков або Микола Басков - мають бути якісь стандарти. Чи писати рідною мовою виконавців чи оригінальною чи як захочеться?]

Експрес, Студія "Експрес", Гурт Експрес, Експрес (Іжицький Володимир), Експрес (Тетяна Костюк-Августинович), Експрес-Гаврилюк Юрій

[Повна плутанина. Програма на кожного автора/артиста створює папку або віртуальну папку]

"Гурт-Thesmile-Олександр Макаров."
[те саме. Або гурт, або Прізвище ім'я. Олександр Макаров хоче, щоб його знали як гурт Thesmile. Можливо довідничок якись придумати, щоб при наведенні на Олександр Макаров вискакувала підказка Гурт Thesmile чи щось інше придумати]

"І.Корнелюк"
[Дуже багато невідомих імен. Гугл не знає нічого. Обідно]

"Інше", "Невідомий", "Невідомий виконавець", "No Artist"...
"Instrumental", "Інструменталка"...
[це по суті одне й те ж]

Деякі автори поворюються з допоміжними словами "гурт", "ВІА"...

Найчастіше повторюються Ім'я Прізвище=Прізвище Ім'я (програма не показала конкретні приклади, бо автоматично виправляє, але в числах їх багато)

"Автор Чайковский","Авторська","Авторська Моя","Авторська пісня"...
[без коментарів]

"Авторська- Вавринчук Ігор"
[чому не просто "Ігор Вавринчук"?]


Правильно, але як тоді?
Згоден, більшості просто пофіг, лиш би що закинути.
Ну а я просто не знаю, як то зробити.
От бачу у вашому списку і себе .. фактично))
Експрес (Тетяна Костюк-Августинович) (До печі , кому цікаво, лінк на мінус - http://www.minus.lviv.ua/minus/artist/Експрес%20(Тетяна%20Костюк-Августинович)/rec/41093/
І що , поставити прізвище попереду, як в правилах сказано? Але ж вже є назва групи.
В той час , коли заритися іще глибше, то виявиться, що ніякий


то не Експрес, а Справжні козаки). І хоч то той самий Борис Павлович і його друзі виконують, для альбомів були придумані безліч назв, якихось незрозумілих гуртів. Того і вирішили називати такі речі так, як студія. Ну а назву виконавця також мусово вказати... То як бути, без поняття


To: ***287**13
Наразі не знаю як без правил і модераторства це зробити. Не вирішив до кінця цю головоломку. Приблизно 70% можна виправити, а далі важче.
-----------------
От наприклад:
Танічка ..... Через 5 років виросте і буде вже Тетяна .....
[в категоріях це буде два різних артиста]
.
Оля/Ольга,Наталя/Наталія,Таня/Тетяна,Юра/Юрій...
[зустрічаються і такі повторення]
.
а є Ваня, Наташа з укр.прізвищем
[очевидно автор саме так захотів, щоб запам'яталось людям. Тоже його право]
.
Дивлюсь навіть на pisni_org_ua з суворими правилами і модераторством цю проблему до кінця не вирішили. Але вони не пропустять, якщо не буде введено всієї інформації. Можливо потрібно додаткові поля в профіль. Але хто здогадається туди додати ще інформації про себе. Хочеться знати гурт і все про гурт, з якого міста (іноді назви повторюються). Цю проблему швидко не вирішити. Але можна спробувати з правил.


Оксана Білозір - Неповторність
ФлайzZzа - Неповторність
Музика: О.Злотник
Слова: А.Демиденко
------
Думаю, на саті просто бракує тегів, щоб клацнувши по "О.Злотник", можна було б побачити які пісні написав цей композитор. Пісня "Неповторність" одна, музика по стилях відрізняється - значить дві окремі сторінки:
Оксана Білозір - Неповторність
ФлайzZzа - Неповторність
далі в описі: Музика: О.Злотник, Слова: А.Демиденко, Текст пісні
-----
Виходить, що хто створив мінусовку, той в праві назватися автором в заголовку, але в описі повинен вказати автора музики. Поправте, якщо неправий.


ᅠІменно так. І за 1 день не так вже й багато матеріалу сюди зливають, можна проконтролювати тільки так, тим паче з новим підходом нової адміністрації (Надіємось п.Богдан візьметься за то всьо неподобство)), з Метельським (без образ) зв'язатись через будь-які канали було нереально, а може в нього просто вузьке коло спілкування) віримо - все вийде!))
ᅠКоли я ще десь рік, 2-гий тому назад , щоби просто собі додати просту українську весільну пісеньку, на ті самі "Пісні", повинен був оформити все по вищому розряду, окрім того поназдибати приклвадів виконання, і все в тому дусі, щоб все було чим по інформативніше, тай виглядало по-люЦки. І то є дуже правильно, тут такого, страшно не вичтачає.
ᅠОкрім того , подобавляти б сюди щось типу обов'язкових полів з зірочками, і щоби думали , що пишуть, а то тут таких любителів залізних інструментів ( що під враженням покупки (чи як то назвати) позаписує одне з другим, що попало (одразу цілий альбом)) і давай груповим заливом сюди, хай слухають).
ᅠТай заразом рейтинг тому самому KORGy, ROLANDові чи їм подібним понизять))))
Ото модератор одразу такі речі фільтрує, і якість контенту зростає до небес.
_____
ᅠАвтором в заголовку не вийде, бо зі списку поповнень файлів мінус, через день, другий відходить в небуття. В кращому випадку, коли набере хорошого рейтингу і ще попаде в ТОП за тиждень, чи за місяць, не пам'ятаю як там...
ᅠТоді шо? Правильно, вся надія на пошук. Тут вже і доречні всі описані вами вище дилеми. І от як важливе правильне оформлення, вказаний оригінальний виконавець і т.д. - Одним словом ніхто не стане шукати конкретний трек напр. Ой у лісі на поляні , виконавця Korg http://www.minus.lviv.ua/minus/artist/Korg/rec/35757/ , чи "Чорнобривці" - Labuh Дядько Roland, а напишуть істинно оригінального виконавця, напр. Віктор Павлік, чи Повалій, чи Валевська і т.д.
Просто вказуючи себе виконавцем, шанси що коли небудь хто знайде той мінус і скачає.. м"яко кажучи незначні.
_____
До речі, сам собі добавив задачу, Ті самі "Чорнобривці", пісня не народна (галочку не ставимо) хто її тільки не виконував, в альбомах самих Метрів наших багатьох присутня.
Добре що така пісня в безлічі варіантів тут має право на існування, а що робити з аналогічними?


Колеги, усім дякую за такі змістовні та глибокі поради! Зараз уже намальований мною новий інтерфейс сайту (він не буде сильно різнитися по дизайну від старого), але в усіх сторінках, починаючи із стартової і закінчуючи заливкою файлів ( де змінена уся "стежка" попадання файлу у каталог + обов'язкові поля і система оцінювання), буде створена нова логістика та двигун оптимізований під мінімальні дії і логічний пошук користувача! Може комусь видається, що ми мало що робимо, але повірте мені, що я стаю 06.30 і лягаю 00.00 - з того часу левова йде над роботою з порталом! Зараз активно проводимо досліди з аналітикою, щоб зрозуміти дії і поведінку користувача, і на що саме перше опиратися та пріорітет першочергового вирішення питання, по створенню нової логістики інтерфейсу і двигуна порталу.
_____

ПС, місцями смішно спостерігати, як після тих всіх недоспаних ночей ще знайдеться якась ненза, котра тебе змінусує у профілі.. Нагадує дит садок звісно, але інколи собі думаєш і проводиш паралелі з нашим наріканням на "життя" на кшталт -що усе погано і недобре, всьго мало і дороги погані і т.д.. А все починається з такого смішного як дитсадковий мінус у профілі) - рівень культури і поваги один до одного, зверхність, заздрість і пиха...


До речі :) А як будуть на сайті українські російськомовні виконавці? Табу???


Отже, вирішив пояснити:
1.Все, що виконується, пишеться, чи думається мовою країни - агресора буде видалятись без попередження.
2.Не можу зрозуміти, що ж Ви так всі переживаєте за російський репертуар?


Так то правда, попередній адмін не реагував на жодні звернення...
А зараз чуєте шо вам кажуть, робота ведеться, ідеї враховуються, всьо буде, майте трохи терпіння, то ж для вас стараютьсяя люди, їм за то грошей ніхто не платить, отож будьте вдячні і трохи добріші. хоч тут і в принципі нормальні поради такі.. бачу головна проблема , така най най най, звісно - російські пісні, вже й не знаю шо з ними робити)).
А щоб всьо було остаточно файнєцко, всі бистренько зайшли на профіль п. Богдана і поставили по "+", от як я зараз.


А що російські пісні? Тільки одна назва сайту сама вирішує вашу най най най головну проблему!


Ми всі любимо сайт власне за УКРАЇНСЬКЕ.


Перегляньте в межах черги і можливості "Оцінювання мінуса". Не голосував 100 років, а тут тицьнув по "5", а воно мені типу "Ви часто голосуєте з цього ІР адресу". А хоч би й так, хочу й голосую, маю право і не тільки право але ще і обовязок поставити гарну оцінку коли мінус дійсно на те заслуговує.


Таке може видавати, коли ви уже голосували за дану композицію., На це навіть не будемо гаяти часу бо у новій версії порталу буде зовсім друга система оцінювання.


Ну взагалі-то композиція нова тому точно не голосував, але коли кажете, що буде друга система оцінювання, то вже не звертайте уваги.


Це дуже круто що тепер можна заливати різні мінуси ..Я за !


правильно кажуть Олександр Тимошук, Віктор G., parmon, qwerty та інші - тут треба продавати і купувати тільки українське!


Для мінусів російськомовних виконавців є купа сайтів із мінусовками (всім відомі, не буду перераховувати, щоб не відати за рекламу ), для чого їх тут дублювати? Я за сайт україномовних мінусів.



Andruha044 - Ви уважно пости читали у даній темі? Тут десь ішла мова про російськомовний контент?