Народна - Каперуш / Деталі Запису / minus.lviv.ua — Українські мінусовки
Допомогти порталу
Архів конкурсів
Конкурс вокалістів

Результати

Учасників: 58
Shure SM58SE
Міkpoфoh RODE BROADCASTER
Кoндeнcaтopний mіkpoфoн FZONE BM-800 KIT
YAMAHA P-125 (WH)
CORT CR300 (Aged Vintage Burst)
Елekтpoгітapa CORT CR100
Цифpoвe піaнінo YAMAHA ARIUS YDP-145
Стyдійhий kohдehcaтophий mіkpoфoh RODE NT1 KIT
SHURE SM7B

Народна

Каперуш

Тип файлу:
Аудіо
Бітрейт:
160
Розмір файлу:
3.5 МБ
Тривалість:
03:04
Мінусовку додав:

Василь Стахнік

3 Квітня 2012

Опис:

Веснянка-гра, гаївка


Для того щоб звантажувати записи, необхідно увійти або зареєструватися

Загальний рейтинг 513 (Голосів: 5)

Додаткові дані:
Темп :
Помірна
Виконується:
Соло
Стать :
Будь яка
Властивості:
Обрядова(весілля, свята, і т.д)
Текст пісні:

Капе, капе, каперуш
Каперуш коханий
Що не твоє, то не руш
Бо будеш караний
-----приспів:-------
Гайда хлопці, гайда живо/
Куріть тютюн, пийте пиво/4p
------------------------
Ой, вийду я на майдан,/
Вийду погуляти,/2р
Кого люблю, тому дам/
Личко цілувати./2р
-----приспів:-------
Маю хустку вишивану/
На чотири роги,/2р
Кого люблю - поцілую,/
Постелю під ноги./2р
-----приспів.-------
-----програш.-------
------02:03---------
Маю хустку вишивану/
На чотири кінці,/2р
Кого люблю - поцілую/
Стану на колінця./2р
-----приспів.-------
Капе, капе, каперуш/
Каперуш коханий/2р
Що не твоє, то не руш/
Бо будеш караний/2р
-----приспів:-------

}}}}
Додати в Twitter

Коментарі:

Дякую! В мене ще дідусь на весіллях грав цю річ, звичайно у складі "троїстих музик" - цимбали, скрипка, бубен. Пізніше, ще: туба, сопілка, баян. От "пацани кресали"


місяць назад,я цей каперуш заливав на сайт,та інші теми....він так і попав до вас напевно.Але потім появилася чудо-юдо програма,як сказав мені один із модераторів - і за пять хвилин повидаляла майже половину те що я ладував,що вже було десь біля місяця,а тут клямц......і нестало.Дякую пане Василю,приємно бачити те що несподобалося тій програмі і тд....


Шкода, що так сталося. Бо скільки часу пішло на марно. Вчора ввечері, йдучи до дому згадав, як дід і тато наспівували, пошукав, текст по пам'яті написав,(в нашім селі так співали) от і все


Дякую, хлопці, за "Каперуш"!!! В інших місцевостях цей танець ще називається "Танець з хустинкою".
Років 15 вже шукаю цей танець, бо ще тоді зрозумів, що в історії з цим танцем "колись" відбулось якесь шахрайство, і мелодію цього УКРАЇНСЬКОГО танцю підмінили на жидівський 7:40, який зовсім не має ніякого відношення до цього танцю. Адже в "Каперуші" є слова, які чітко вказують на те, що це танець з хустинкою "на чотири кінці, кого люблю - поцілую, стану на колінця" - тобто, рухи і суть танцю відображені в словах (у відеоролику це також яскраво видно). Мабуть, колись, в давнину, цей танець був настільки популярним, що жидам захотілось "долучитись" до популярності цього танцю, і вони "замінили" справжню мелодію на "свою".
Панове музиканти! Кому, як не нам варто взятись за справу повернення мелодії цього танцю на її почесне місце. Хіба важко на забавах, перед виконанням цього танцю, сказати людям кілька слів і пояснити, що відбулось жидівське шахрайство з підміною мелодії УКРАЇНСЬКОГО народного танцю? Закликаю вас, панове музиканти, колеги, не грати 7:40, а грати НАШ "Каперуш".
Особисто я так і роблю - проходить на УРА!!!


Дякую Вам п. Влодко (ех по нашому) за коментар!
Я в Запоріжжі уже привчив до Каперуша, польки в два г'удза і найголовніше до української пісні ("палала-палала" по кілька разів за вечір заказують)
Велика помилка тих музикантів котрі "тупо" виконують закази, в наших руках формування смаку клієнтів...(з досвіду) не бійтесь і не соромтесь свого і обов'язково чужого навчаймось і буде в кишені повно і на душі тепло!!!
"


класні і коректні всі коментарі!


Цілком підтримую!!!


Влодко,дякую вам. Я не знав історі цього танцю... До цих пір грав "жидівщину" але і не тільки... Граю "на танець з хустинкою" "Карпацьку коломийку" вона вже є на сайті, як один з варіантів того ж таки "7-40" відтепер ніяких 7-40-ків... Тільки своє! ...Ще раз дякую!


Спасиб1,Василю Стахн1к,за р1ч. Д1йсно,колись ми лабали саме 11 на танець з хусткою, т1льки зовс1м тр1шечки 1накше.(хто може чув - е така молдавська "пеленица" -коротше одно 1 теж).А чому стало 7.40? Хто його знае!Може десь колись хтось не знав,хтось не чув!А коли настав час "полуфабрикат1в з компами" то включали шо попало бо грати не було кому..Пот1м народ привик та й став не в1рно танцювати-от мабудь 1 вся причина. А вертати цю мелод1ю таки треба -згоден!!!Я хоча й з Одещини. але мен1 теж якось "не так" коли люди починають п1д 7.40.ц1луватись.Може тому,що я знаю,що це не правильно.А молодь то без поняття!Значить будем виправляти!!Удач1 ус1м!!


Ось молдавска Бэсмэлуца/Пеленица (Платочок).Взагалі раніше можна було її грати й годину.Музиканти зупинялись саме під час поцілунку,й не починали грати далі,поки чоловік,який "зловився" на поцілункові не ніс грошей музикантам)))До речі,теж на Одещині грали її.Раніше часто й в Молдавії бували)))Перший варіант з гітарою найбільш схожий на той,що в нас виконуєтся.Хто цілуватись не боїться - танцює танок "Пелениця"!!!!
http://muzofon.com/search/%D0%9C%D0%9E%D0%9B%D0%94%D0%90%D0%92%D0%A1%D0%9A%D0%90%D0%AF%20%D0%9F%D0%95%D0%9B%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%A6%D0%90


Подтверждаю текст, которій дал СергійМ


Дякую!!!