Пропоную - minus.lviv.ua — Українські мінусовки
Допомогти порталу
Архів конкурсів
Конкурс вокалістів

Результати

Учасників: 58
Shure SM58SE
Міkpoфoh RODE BROADCASTER
Кoндeнcaтopний mіkpoфoн FZONE BM-800 KIT
YAMAHA P-125 (WH)
CORT CR300 (Aged Vintage Burst)
Елekтpoгітapa CORT CR100
Цифpoвe піaнінo YAMAHA ARIUS YDP-145
Стyдійhий kohдehcaтophий mіkpoфoh RODE NT1 KIT
SHURE SM7B

Пропоную

Перенести всі альтернативні записи, всі інструменталки, крім польок та вальсів у свої аудіозаписи. Ваша думка?


Додати в Twitter

Коментарі:

Повністю підтримую!!! Бажано на загал виставляти дійсно якісно зроблені мінуса. Всю іншу власну (і дуже часто не власну) творчість тако ж розміщувати у своїх аудіозаписах.


Пропозиція душе слушна і вчасна.Повністю підтримую.


Дуже мудро і доречно


Назаре, підтримую. А чому для польок і вальсів виняток? Скоро взагалі розівчаться грати. Все в аудіозаписи! Без винятку!


Весь інструментал без винятку - хоч в записи хоч delete!!! Бо бардак на сайті і на форумі набуває такого розмаху, як криза в 2008-му! І зробіть попереднє модерування, тільки так!!!


Ой,пора,пора!!!Я думаю,що на сайті музикантів minus.lviv ІНСТРУМЕНТАЛ має бути - мінус,акомпонімент без сольної партії.Інакше - це ІНСТРУМЕНТАЛЬНИЙ ЗАПИС(це вже для дискжоп....)А загалом- СЛАВА minus.lviv!!!!


Підтримую повністю!


Цілком погоджуюсь!


Коли десь пів року тому Роман Метельський планував остаточно заборонити інструменталки, то я його переконував залишити їх, бо багато кому ці інструменталки подобались, та й сам я щось та й відбирав собі для роботи, час від часу були цікаві твори.

Але після їх "легалізації" сайт просто завалили інструменталками, а це недобре. Варіант перенести в записи розглядався ще тоді, але це все одно, що видалити, бо хто його там знайде. Можна робити пошук по записам, але звідки знати що шукати.

Я пропоную залишити як є, інструменталки в загальному каталозі. АЛЕ:
1. При вході в каталог було не
"Все Українські мінусовки Інші записи" (по замовчуванню "Все"),
а
"Українські мінусовки Інші записи Все" (по замовчуванню "Українські мінусовки"
2. В результатах пошуку виводити мінусовки, потім жирну риску, а тоді інструменталки, а не все підряд як зараз

3. Для інструменталок не враховувати рейтинг (ні запису ні користувачам)

4. Не виводити інструменталки в "ПОПОВНЕННЯ ФАЙЛІВ", в крайньому випадку виводити в окремому місці "ПОПОВНЕННЯ ІНСТРУМЕНТАЛОК" або зробити опції як в каталозі:
"Українські мінусовки Інші записи Все" (по замовчуванню "Українські мінусовки"

5. Стосуватись це мало б всього, і вальсів і польок також.

Ну і, дійсно, слід якимось чином розрізняти інструменталки і мінуси для інструментів.


Потрібно зробити так,щоб так звані"альтернативні"записи не попадали на сторінку "ПОПОВНЕННЯ ФАЙЛІВ" разом з мінусовками,а зразу у "інші записи".Тоді не буде розбіжностей.А то читаєш "Українські мінусовки","Завантажити мінусовку","мінусовку додав...","оцінити мінусовку",але завантажено не мінусовку - недоречно якось.


Інші записи добре би було вивести на окремий розділ, наприклад перед чи після кнопки радіо!?


Найкраще, для інструменталок зробити окремий розділ, і за них не нараховувати рейтинг та не додавати їх у список поновлення файлів, при чому я маю на увазі усі інструменталки без виключення по типу маршів та польок. А мінус для інструменту,це також мінус, проте сайт українських мінусовок, тому такі мінусовки потрібно фільтрувати( ось хтось зальє на сайт мінус для саксофона "как упоітельни вечери", і що тоді?


Також інструменталки є різні, і російські, і польські, і німецькі, і молдавські кавалки, що з нми робити? Моя думка, все що не є Українське, заливайте у свої записи,


Я взагалі проти інстументалок, польок, вальсів....Хлопці ми вже розівчились гаму до-мажор грати, за нас це робить ноут...Давайте трошки працювати пальчиками...Дійшли до того, що "Горіла сосна..." на півтора акорда, нам треба фанєру...та на холєру такі музики...


Цілком згідний з Назаром. Інструменталкам не місце між українськими мінусовками - їх треба в окремий розділ, або можна і сайт зробити "instrumental.lviv.ua" наприклад.


Підтримую Назара!Бо після деяких так названих альтернативних "мінусів"можна геморой вуха спіймати.Ще моя думка така:все що не Українське,на кнопку "Delete"!Сайт УКРАЇНСЬКИХ мінусовок!!!Також проти перекладів."Смулянка"чи "Священная война"та інші переклади,не є Українськими піснями!Всім плідних струсів і побільше парнасу!А також ЗДОРВЬЯ!!!


Цілком погоджуюсь!!!


Я є "старий" лабух, грала весілля, коли поняття "самограй" ще не існувало. Мала клавіші "Юність-75" на коліщатках, ревер монтували з магнітофонної приставки "Нота", мікрофони були "клюшки" МД-200, один з них був спрямований на "клавішну" колонку, через те йоніка "валила", як має бути! Зараз, звичайно, не лабаю, але цілком підтримую думку Сергія Мельничука, що лабухи абсолютно розівчилися грати наживо. Але інструменталки на сайті - це добра ідея. Хто не вміє грати, той все одно "здере" МІДІ з інших сайтів, але може хтось і повчиться щось робити на зразках, поданих тут, на цьому сайті?
Я за інструменталки, тільки їх потрібно подавати в окремому розділі.


Інструменталки повинні бути.Це однозначно.Але суто українські.А залишня демократія породжує (як би так м'якенько сказати) хамство.Це я щодо коментаря "старого лабуха" Лесі.Ті "Смуглянки" і "Священні війни"--пісні мільйонів людей і тупі вони чи ні запитайте у тих ветеранів,хто ще живий.А час все поставить на свої місця.І ще. За такі "коментарі" доступ на сайт повинен бути заблокований. Шановні модератори,такі "умозаключєнія" потрібно видаляти ,а автора "ставити на місце!!"


Підтримую!!! і вже виконую...


Radkosha, інструментальні повні фонограми, це не мінусовки. Ви цього не знаєте? І взагалі чому вони повинні бути? Для кого? Кому потрібні ці всі немічні награвання на самограйках народних пісень і наступним заливанням на сайт? Для аматорів які вважають що вносять "вклад в розвиток українськї музики"? І "Смуглянка" і "Свящєнная война" до української музики немає відношення. Якщо для Вас текст пісні Лєбєдєва-Кумача є вершиною літературної і творчої думки, а музика Алєксандрова є чимось видатним, то це ваша справа. Текст і музика там більше ніж примітивні, як на мою думку.


Я згідний з Назаром: Створити розділ інші записи. А хрестом хрестити, це не вихід. Сама музика (особливо поп) не має національності. Національність має Стиль і Текст. До речі наші Українські вальси і польки мають теж свій характерний Український стиль, який не має жоден інструмент. Ми самі створюємо цей стиль. А на рахунок текстів, якщо переклад зроблений вдало, то чому не жити пісні? Чому на Євробаченні Руслана співає "Дикі танці" на англійській мові? Та, щоб люди текст зрозуміли! І ще одне важливе бачення ситуації: Хлопці, на нашому сайті не тільки Львів, тут вся Україна. Досить що нас політики ділять. Вихід один: Окрема папка. А Вам Адміністраторам вирішувати як її назвати і де прилаштувати. Я люблю свою Українську мову і культуру, але я не нацист.


Вітя, сучасні технології спонукають вмикати на весіллі "інструменталку" в МР-3 і ставити руки на непідключену PSR-ку і вдавати хвацького інструменталіста? (Чи блазня?) От для цього потрібні поборникам "сучасних технологій" тут інструментальні файли. Бо вже ні польки, ні вальсу, ні маршу на 8 тактів не заграють. "Асусники". Так що не потрібно лукавити.


Пане Ігорю Гарвас.Мій коментар є відповіддю на отой флуд .Такі висловлювання і оцінки щодо пісень,при будь- яких уподобанннях і поглядах-НЕПРИПУСТИМІ на МУЗИЧНОМУ сайті.Це по-перше.По -друге.Щодо інструменталок.Їх на сайті -одна третина.Видаляємо??.А чи є текст Кумача,а музика Алєксандрова видатними--хто знає? Питання риторичні(щодо примітиву,ну хоть себе поважайте..) Повністю підтримую ком. Вітя.Кому пальчиками СЛАБО??Чому ви на цьому сайті?Ви помилились адресою!! Все, я більше на цю сторінку STOP!! Ну не змовчу, щодо грати вживу.Першу гулянку я відіграв у далекому-80-році.І ,як каже Вітя,грав пальчиками не один десяток років.І ті моделі та марки апаратів,якими хваляться один зараз поперед другого, мені без уваги.Не обманюйте молодь!! Сучасні пісні,писані в професійних студіях,на халтурах " ВЖИВУ" НЕ ВИГРАЄШ!! А "сосни",марші ,ну іще трошки ,то не є показником Живої музики.На сотню колективів-кілька дійсно грає "натурально" .Але у них свій контингент,своя географія і т.д.Приїдь хто до них з своїм Асусом --він буде у вас на голові,і навпаки-у когось -барабани.Чи я не правий??


Radkosha, чому Ви не відстоюєте свої погляди на форумі? Там ці питання обговорювались не раз. Тільки прибігли сюди, бо виникла загроза зникнення "кормушки" - безкоштовного замінника "лабла"-ІНСТРУМЕНТАЛОК.


Люди добрі,та грайте ви в своїх барах,чи на весіллях хто як хоче,чи може.Тут мова не про це.На сайті"Українські мінусовки" повинні бути"Українські мінусовки",а не бог зна що.


п1дтримую. Але якщо робити, - то робити вс1м... Я ЗА!


Так, давайте розмежуємо певні поняття - мінусовками зі сайту користуються не тільки весільні музиканти - під них співаються від дітей в сиротинцях (де нема можливості ні купити апарати, ні за гроші написати фонограму) і до українців і діаспорі по всьому світу. І ці люди зараз читаються вашу містечкову гризню "лабати - не лабати" - і вам не соромно?


Шановні!Ця тема про мінусовки,інструменталки?Чи про "живий, чи не живий"?????


Слава minus.lviv.ua !!!


Всі читаємо тему! Офтоп буде каратись баном!


Хочу підтримати пана Романа Метельського, справді цим сайтом користуються не тільки лабухи,а ось наприклад вчителі. Буває треба якусь полечку для ігрової програми з дітьми, не будеш же і програму вести і тут же грати... Те, що вони (інструменталки)є на сайті розширює його діапазон. Створіть для інструменталок окремий розділ чи папку. Така моя думка. Дякую.


Шановні користувачі. Інструментальних композицій в інтернеті, по замежами цього ресурсу, є сила силенна. Якщо комусь бракує знань для пошуків, можна на форумі попросити допомоги. Ну а те що після дозволу заливати інструменталки на сайт посипалась гора сміття, типу вмію грати на ямасі і от викладаю, це факт. Тому, відверто моя думка, мінусовки значить мінусовки. Український репертуар, значить український. Все решта на форум, в розділи пошук і пропоную. Останнє слово звичайно за Романом Метельським.


Ці правила,що тепер діють--найкращі,бо деякі люди роблять з музики політику.Модераторам видніше,що потребує користувач сайту.Цей сайт найкращий для вчителя музики і клубного працівника.Але набагато більше тут просто людей,які люблять співати.


Пане Кучма,якщо ви маєте на увазі оці правила:
"
- Дозволяється розміщати фонограми виключно українських виконавців з україномовними текстами.
- Фонограми низької якості та задавки видаляються без попередження.
- Портал створено під мінусовки, тому плюсовки видаляються без попередження. Прохання "плюси"розміщувати на файлообмінниках, а в короткому описі мінусовки вказувати посилання на плюсову фонограму.
- Мінусові фонограми без вказаного ...
Додав: Роман Метельський 16.11.2010" - тоді я згідний.Але найкраща відповідь на це питання від Володимира Киселика.


Шановний модераторе! Якщо робити "офф топ" комусь такому, як мені, то прошу видаляти і безпідставні репліки "грамотеїв" в мою адресу.
Я - за інструменталки і не тому, що вони мені потрібні, я накатаю будь-яку інструменталку на будь-яку тему, але є люди, яекі звертаються саме до цього чудового сайту, який я люблю теж.
Якщо існує на сайті модератор, то просто видалить подібне на кшталт "граю на ямасі", але інструментальний відділ нехай буде, якщо це є українська музика. Моя мама, до прикладу, є концертмейстером балетної школи, де, окрім класики, ставлять народний танець. Я їй ЗВІДСИ "накачала дуже гарні польки і хочу подякувати за це людям, що заносять їх на цей сайт.
Пане Романе! Ви є молодчина і буде кращим, якщо звертатимуться люди до Вас, а не десь у гуглі будуть щось шукати.


Леся Соболевська, от якраз цей "інструментальний вілліл" і складається переважно з "я си граю на Ямасі". За що модераторам має бути така кара - відслідковування і фільтрування цього низькосортного непотребу? З думкою і аргументами Володимира Киселика погоджуюсь беззастережно!!!


Ігор, дякую за турботу, справді модерувати інструменталки - справа складна і невдячна. І часу на неї немає.

Леся Соболевська, промодерував дану гілку я, видалив повідомлення де взагалі не було зв'язку з темою, тобто абсолютнй офтоп. Повідомлення з частковим офтопом залишив, бо хоч щось було по темі. Нічого особистого. Але до речі, ваші повідомлення цілком підпадали під заборонене правилами "розпалювання міжнаціональної ворожнечі". Навіть при тому, що я особисто ваші погляди розділяю, як модератор допускати не можу, тож прошу висловлюватись обережніше.


Сергій Мельничук: Я взагалі проти інстументалок, польок, вальсів....Хлопці ми вже розівчились гаму до-мажор грати, за нас це робить ноут...Давайте трошки працювати пальчиками...Дійшли до того, що "Горіла сосна..." на півтора акорда, нам треба фанєру...та на холєру такі музики...
Гірка ПРАВДА!!! Задумайтесь УСІ!!


А чому не можна хочь якусь папочку зробити на сайті російських пісень (мінусів) чи українській солов"їній репертуар закінчився, молодь замовляє пісні на російські мові чи це на клавіші грати, це буде оригінально?P.S.Не судіть сурово я новичок цікавлюся.


Андрій Колоколов:А ви можете коректно сформулювати свою думку,а то я,мабуть,нічого не зрозумів,що ви мали на увазі.


Ой як тут пошановують усі російські запити! Зате п, Лесі Соболевській шиють міжнаціональну воржнечу, хоча вона сном-духом нічого не винна. Я знаю її творчість (начхати на фонограми! Почалося якесь зациклення на "крутизну звуків", а в неї пісні "дихають")
Не тих баните, шановні модератори. Банили б краще шовіністів. Впевнена, що і мої коментарі сховаєте подалі, бо політикою тхнуть. Боїтеся політичних висловів? - варіться у своїх "граю на ямасі" і "куплю-продам", або повитирайте. Залишиться повна фігня, аранжувальні понти, тема "куплю-продам", об...сирання одне другого і, зрештою, назвете цей сайт по-іншому.


Випадково заглянув на тему...
Нормальні тут теми! Не бачу нічого такого забороненого, щоб аж видаляти. (може щось страшне вже видалено?..)
Хлопці-модератори - молодці! Вони самі знають, що сайту треба, а що ні. Я сам сюди нічого не заливав, хоч і музикант, але й не користувався багато. Більш цікаво було просто прослухати аранжувальні роботи.
Але я б радив модераторам не банити якісь нормальні патріотичні думки. Це ні за яким законом не буде ущемленням якихось меншин(більшин). Часто сиджу на пісенному львівському сайті pisni.org.ua, а там не тільки про москву, а в захист язичництва теми на форумі. І ніхто не банить, люди собі спілкуються, сперечаються, сваряться, миряться, потім вибачення просять один в одного. А тут у вас якесь зациклення. А ще дурні теми "наживо-ненаживо". Ці теми цікаві для лабухів-заробітчан, але ж тут не тільки такі відвідувачі, вчителям тут є гарна допомога.
Хлопці-модератори! Простіше на все дивіться! Дуже добрий сайт, багатьом його раджу. Не ображайтеся і менше баньте когось, адже теми цікаві навіть для вашої "сайтової" історії.


Yura Reipashi: Я мав на увазі на мінус.львів ,щоб були і російські мінуса


Марія Корнійчук: - Боїмося лиш одного, що ви говорите не по темі! Хочете про політику - створіть тему на форумі у розділі "різне" і там висказуйте своє думку! А тут будь ласка по темі!
Furlett : - Аналогічно! Є тема на форумі "допомога вчителям і керівникам дитячих садочків" -прошу спілкуйтеся! Хіба заборонено ??? Якщо Ви вважаєте що "наживо не наживо" дурні теми, то є на то зарада - просто не читайте їх, а стовріть свою у відповідному відділі!
""Не ображайтеся і менше баньте когось"" Є правила сайту і бани роздаються згідно тих правил! На кожному ресурсі є свої правила і робота модераторів полягає в тому щоб стежити за виконаннями їх! Це одна робота, а друа це все сміття яке стоїть ОФ топ, і каталог сайту за Вами чистити! (не в буквальному розумінні про Вас) Повірте марудна робота! Загляньте на аналогічні Російські ресурси... !!!! Там ви знайдете строгий порядок! А у нас і так на все закриваємо очі! Починати треба із самого себе! Як мене запросили в гості - то я дотримуююсь правил господаря хати, і таке інше. Ви тут теж в гостях (так як і я) тож прошу дотримуватися вищезгаданих правил порталу, а не займатися безпідставною і неконструктивною полемікою! Бажаю всім успіху!


Андрій Колоколов: ТАКОГО НЕ БУДЕ НІКОЛИ! Російські мінуса шукайте на других ресурсах - нет ними аж кишить!


Марія Корнійчук, шиють в іншому місці. Лесю ніхто не банив, я принаймі точно. Просто видалив її пости, які зовсім не стосувались теми обговорення. Це пряма функція Модератора. Нічого тут особливо не "пошановують". Людина висловила прохання, відповідаємо відмовою, питання закрите. Не шукайте те, чого немає. "об...сирання" модераторів, до речі, також не вітається. Ви тут в гостях, от і ведіть себе відповідно і не вчіть жити людей, які марнують свій час в т.ч. і заради вас.

Furlett, тема про інструменталки, ваше повідомлення жодного стосунку до теми не має, тож буде видалено. Як і повідомлення від Марія Корнійчук і Андрій Колоколов.

Є бажання подикутувати на національні теми? Ласкаво просимо на безліч форумів, хоча б на форум мого колєги forum.lvivport.com. Тут музичний сайт, цим все сказано.


Друзі! Дуже приємно що ця тема так усіх зачепила - це означає, що наша робота комусь-таки потрібна. Стосовно російських мінусовок - два роки тому на сайті проводилось опитування і тоді усі користувачі проголосували проти - більше до цієї теми повертатися не будемо. Політики тут нема - просто ресурс вузькоспеціалізований - тільки українські мінусовки. Стосовно інструменталок - їх розділ буде доопрацьовано взявши за основу пропозиції Юрія Бульбаха, описані вище. Відповідно - інструменталики також тільки українські. Думаю так буде правильно, що скажете?


Дуже правильно Роман, інструменталки тільки українські і на українські пісні. Тільки треба визначитися з польками єврейського походження?


А як визначити "українськість" інструменталки? Наприклад може вважатись українською інструменталкою "Дєтство, дєтство", бо хтось придумав слова "Дитинство, дитинство" чи, скажімо "Бєлиє рози" (не ТІК). Передбачаю непорозуміння...


В першу чергу потрібно зрозуміти,якщо зіграти під мінусовку"Дєтство, дєтство"чи"Бєлиє рози"соло на якомусь музичному інструменті(не співати)- тоді це буде інструментал.Якщо є текст - тоді це мінус для вокалу.Визначити "українськість"інструменталу досить просто.Потрібно знати хто написав дану композицію,а якщо це народна мелодія,то тут теж не важко відрізнити українську від молдавської,венгерської,єврейської і т.п.


Якщо Роман Метельський вирішив, що мають бути інструменталки, то хай тпк буде. Я особисто поважаю юго думку і думаю, що всі повинні теж. Всетаки він є власник і утримувач сайту. Але маю велике прохання всіх без винятку користувачів які будуть заливати ці інструменталки. Не закидати такі, про які вже говорилось не раз по типу "награв на ямасі" і підписувати вкладення згідно правил. Бо обіцяю сам, і думаю, що всі модератори мене підтримають, чітко виконувати ті ж правила сайту, де вказано, що фонограми низької якості видаляються без попереджень. І також додам, що і без всяких роз'яснень і відповідей на питання типу, "а чого ви видалили моє вкладення".


Теж випадково натрапив на тему. Вже сказано багато правильного, тому щоб не перелливати з ставка в болото скажу просто. Скільки людей стільки думок. Погоджуюсь з паном Романом Метельським. Вважаю що окремий розділ для інструменталок буде не зайвим. Різні ситуаці бувають. Тим більш ця тема вже давно ходить по сайту... Хтось за хтось проти але інструментал це теж чиясь робота і вона заслуговує уваги... (не говорю про клейку різку польок Експресу хоча робота теж не легка) та якщо музикант на халтурі записав інструменталку своїми руками (що людям з базовою муз. освітою (шклою) чи просто гарним слухом зразу чути)і вирішив поділитись з іншими користувачами то я тільки подякую за роботу. А кому не подобається має право вибір качати, не качати ніхто не відміняв. Дякую пану Назару за підняття теми.